Susitikimas su Giedre Valavičiūte

  • Paskelbta: 2021-09-30
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 16 dieną gimnazijoje lankėsi projekto "KarTU" dalyvė, tinklaraščio „Dydis nesvarbu“ autorė Giedrė Valavičiūtė. Ji su 5-8 klasių mokiniais diskutavo apie savęs tokio, koks esi, priėmimą ir pasitikėjimą savimi. Dalijosi pozityviais kitų žmonių pavyzdžiais, kurie padėjo jai auginti ir stiprinti pasitikėjimą savimi. 
   „Kalbantis stengiuosi pasakyti, kad jie nėra kalti, kad kažkam nepatinka, kaip jie atrodo. Mes smerkiame save ne todėl, kad  kažkas su mumis yra negerai, o todėl, kad kiti mus įtikina, kad pagal jų požiūrį mes ne tokie, kokie kažkam patinka. Noras tyčiotis iš kitų paprastai neatsiranda žmogui, kuris gyvena taikoje su savimi ir aplinka. Jei norisi pažeminti kitą, kad pats pasijustum geriau, galbūt turi savyje skausmą ar nepasitikėjimą savimi. Nebijokime būti savimi, mylėkime save ir šalia esančius, nebandydami jų pakeisti,“  – kalbėjo Giedrė.
    Mūsų gimnazijoje Giedrė lankosi jau ne pirmą kartą. Tikime, kad ir ne paskutinį, nes tokie susitikimai ir atviros diskusijos yra išties naudingi augančioms asmenybėms.
    UK koordinatorė R. Miciūtė

Autorius:
Rūta Miciūtė

Nuotraukos:
Rūta Miciūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos