Pilno grūdo produktai-sveika ir skanu

  • Paskelbė : Vidas Tavoras
  • Paskelbta: 2022-11-10
  • Kategorija: Renginiai

„Pilno grūdo produktai-sveika ir skanu“.

Kasmet lapkričio 8-ąją minima Europos sveikos mitybos diena, kuri kiekvienam iš mūsų primena tinkamos mitybos svarbą ne tik fizinei sveikatai, bet ir bendrai savijautai bei nuotaikai.

Maistas žmogaus savijautą veikia keliais būdais. Tai priklauso nuo to kaip valgome, kiek patiriame malonumo iš valgymo, ir nuo to, ką valgome, kokių medžiagų trūksta mūsų kūnui ir kiek gauname medžiagų, kurios gali pagerinti mūsų savijautą. Vienas svarbiausių ir organizmui itin reikalingų produktų – grūdinės kultūros, įsitaisiusios mitybos piramidės apačioje.  Grūdinės kilmės maistą reikėtų vartoti bent kelis kartus per dieną. Kad organizmą aprūpintumėte reikiamomis medžiagomis reikėtų rinktis viso grūdo produktus,nes juose yra daugiau skaidulinių medžiagų, mineralų bei vitaminų.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Želvos gimnazijoje organizavo renginį "Pilno grūdo produktai - sveika ir skanu". Mokyklos foje bendruomenė galėjo susipažinti su pagrindinėmis grūdinėmis kultūromis augančiomis mūsų šalyje. Sužinojo kuo skiriasi pilno grūdo produktai nuo įprastų, kaip pasirinkti sveikus duonos gaminius. Viso grūdo produktų įtraukimas į kasdienį racioną sumažina širdies ligų, diabeto, nutukimo riziką, taip pat pagerina žarnyno sveikatą bei virškinimą. Visi galėjo paragauti produktų pagamintų iš pilno grūdo miltų. Pažiūrėti edukacinį filmuką „Sveika mityba vaikams“.

5-6 kl.mokiniams vyko pamokos  apie sveiko maisto pasirinkimą - „Skanu? Bet ar sveika?“

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Butiškienė

Nuotraukos:
Dalia Butiškienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos