Vandens ir žemės diena

  • Paskelbė : Vidas Tavoras
  • Paskelbta: 2023-03-27
  • Kategorija: Renginiai

Šį mėnesį Želvos gimnazijos pradinukams vyko pokalbiai ir praktiniai užsiėmimai apie vandens svarbą žmogaus gyvenime, kuriuos organizavo sveikatos specialistė Dalia. Vaikai pagilino savo turimas žinias apie vandenį ir jo svarbą žmogaus organizmui. Be vandens žmogus negalėtų gyventi: vanduo maitina ir prausia. Norint būti sveikam, kasdien būtina vartoti kuo daugiau vandens.

Sveikatos specialistė mokymams panaudojo projekto ”Socialinio emocinio ugdymo sprendimai” medinių kaladėlių rinkinį JENGA XXL, kurio pagalba vaikai galėjo sukonstruoti vandens bokštus ir šulinius. Iš šulinių galėjo patys pasisemti vandens ir atsigaivinti.

Ši pramoga buvo labai smagi, o vanduo -tikras skanumėlis!!!

Kovo mėnesį švenčiama ir Žemės diena. Mokiniai su sveikatos specialiste dalyvavo pokalbiuose bei diskusijose apie tai, kaip reikia saugoti žemės turtus. Su džiaugsmu kiekvienas apžiūrėjo žemės rutulį, prižadėdami žemę saugoti, mylėti, tvarkyti, gražinti ir rūpintis. Kad žemelė būtų, kuo švaresnė, mokėsi, kaip atsakingai elgtis gamtoje ir tinkamai rūšiuoti atliekas, žiūrėdami filmukus „Kaip rūšiuoti atliekas?“, „Atliekų tvarkymas“ Visi pritarė, kad aplinkos išsaugojimas- visų mūsų rūpestis!

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Butiškienė

Nuotraukos:
Dalia Butiškienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos